Na de tijdrit nu de wegrit: Tim Celen is 2 keer wereldkampioen

Tim Celen (24) uit Ham heeft op de wereldkampioenschappen Para-cycling in Baie-Comeau de wegrit gewonnen in de klasse MT2. Hij klopte de Amerikaan Dennis Conners (2) en de Duitser Maximilian Jäger (3) in de sprint. Hij verlengt daarmee zijn titel.

Celen was de titelverdediger in de wegrit. Het is de tweede wereldtitel voor Tim op dit WK, want ook in de tijdrit was hij reeds de beste.

“Voor dit scenario zou iedereen natuurlijk tekenen”, zegt Tim. “Het is te schitterend voor woorden. Ik was goed, maar je moet het nog altijd doen. Ik ben blij dat ik mijn wereldtitel kon verlengen. Ik dacht dat 2021 overtreffen moeilijk zou worden, maar ik denk dat ik het nu toch gedaan heb. Het zal pas morgen doordringen waarschijnlijk”, aldus de winnaar.

In 2023 worden de wereldkampioenschappen Para-cycling met heel wat andere disciplines van het wielrennen georganiseerd in Glasgow (Schotland). Iets om naar uit te kijken, ook voor Tim.